Menue
SE eye winter esprot

Vinterdvale Tips

TIP 8: Sikre deg mot fukt- og vannskader

NO Wintertipps 8

Et tips fra oss til deg! Forhandlerne har ofte bedre tid på verkstedet om høsten enn før sesongstart - og det bør du utnytte

Finn forhandler

TIP 7: Tøm vognen for drikkevaer

NO Wintertipps 7

Du har sikkert opplevd å legge en brus i fryseren og så glemt den. Når du kommer tilbake etter et par timer, er hele fryseren full av brus.

Brus og øl utvider seg nemlig ved kulde! Tøm derfor vognen for alle former for væske – så slipper du å starte vårsesongen med å vaske vekk klissete brussøl.

TIP 6: Unngå jordslag

NO Wintertipps 6

Åpne alle innvendige dører, luker og skapdører for å sikre at luften kan sirkulere best mulig. Slik forhindrer du kondens. Sørg også for å vaske kjøleskapet grundig og la det stå på gløtt - legg eventuelt en klut i dørsprekken for å holde det åpent.

Les mer om inneklima her

TIP 5: Unngå jordslag

NO Wintertipps 5

Ta putene ut av campingvognen og oppbevar dem på et tørt sted gjennom vinteren.

Har du ikke plass til dem inne, kan du la dem stå i campingvognen. Isåfall bør du løfte putene og sette dem på høykant."

TIPS 4: Fjern batteriene

NO Wintertips 4

Er det batterier i campingvognen (f.eks. i en radio, fjernkontroll e.l.), bør du ta ut disse og ta dem med hjem for vinteren.

Et batteri som har syreskadet elektronikken er verken pent eller praktisk ...

TIPS 3: Tøm vannrør og vanntank

NO Wintertips 3

Alt vann må tømmes ut. Tøm først vanntanken, og la deretter alle vannkraner være åpne, helt til det slutter å renne. Det gjelder både varmt og kaldt vann.

Det er viktig, at alt vannet er helt ute, så du er sikker på å ikke sprenge varmtvannsbeholderen. Har du vannbåren varme, som f.eks. ALDE, skal anlegget frostsikres.

Husk også å tømme toalettanken. Hell gjerne i litt frostvæske etterpå, så eventuelle rester ikke fryser.

TIPS 2: Smør gummilistene og olje hengslene

NO Wintertips 2

Gi gummilistene ved alle åpninger en omgang med silikon.

Det gjør du best ved å åpne alle vinduer og dører, rengjøre gummilistene og til slutt smøre dem.

Gi alle hengslene en dråpe olje. Det forlenger levetiden og holder gummilistene myke og smidige.

TIPS 1: Rengør og behandle din vogn udvnedig!

NO Wintertips 1

Frosten er på vei, og hvis du ikke er en vintercamper, nærmer sesongen seg slutten. I de kommende ukene vil vi derfor dele tips til hvordan du kan gjøre campingvognen klar for vinterdvalen, og med ro i sjelen trekke inn mens du venter på våren.

Vask campingvognen grundig utvendig. Få av alle svarte merker og alger*, før du gir vognen en omgang med voks. Smør alle bevegelige deler med olje og fett. Senk støttebeina for å avlaste hjul og støtdempere. Trekk for all del ikke i håndbremsen - fukt kan føre til rustdannelse, som i sin tur kan skape problemer når vognen skal ut på veien igjen.

*Det er viktig at du ikke bruker vaskebørsten på vinduene, siden det vil ripe dem opp. Skyll i stedet vinduene med vannslangen.

Velkommen til vinterspesialisten!

Dethleffs har holdt til i Allgäu siden 1931. Området er også et populært reisemål med lange vintre og mye snø. Det er én av grunnene til, at Dethleffs er en ekte vinterekspert.

Både for produksjon av campingvogner og bobiler bruker Dethleffs en sofistikert design og innovativ teknologi, som er basert på vår over 89 års erfaring innen for bygging av fritidskjøretøyer. Utmerkede isolerte vegger, materialer som puster og god ventilasjon sikrer et utmerket inneklima.

Her på siden vil vi fortelle deg, hvordan drømmen din om vintercamping går i oppfyllelse, gi deg nyttig informasjon, tips og triks for vintercamping.

lær mer