Menue
SE eye winter esprot

Tips för vintercamping

Vinteren er her

Vi har samlet et par nyttige tips til alle dere som elsker vintercamping og som planlegger å nyte vinteren på hjul

Tips #6: Dethleffs‘ topp 10 tips for en hyggelig campingferie

NO Tip Wintercamping 6
  • 1. Ikke reis for sent om kvelden, når frosten setter inn. Det tar gjerne litt tid før campingvognen er ordentlig varm, og det er ikke noen god start på ferien å legge seg i en iskald vogn. Ved første oppvarming bør du åpne skapene, slik at varmen brer seg i hele vogna.
  • 2. Ikke alle fritidskjøretøy har oppvarmet spillvannstank. For å unngå at avløpet fryser til, kan man la det stå åpent og plassere en bøtte under.
  • 3. Pass på at ventilasjonsåpninger ikke er tildekket, og at lufttilførselen til varmeanlegget ikke snør igjen.
  • 4. Kom deg ut! Noen få centimeter snø på taket virker isolerende, men hvis snølaget blir tykkere må du ut og måke. Særlig hvis snøen er våt og tung. Det kan være lurt å ha med en liten stige.
  • 5. Ta med en teleskop-isskrape, så blir jobben med å skrape autocamperens store forrute mye enklere.
  • 6. Husk et adaptersett til gassflasker hvis du skal utenlands, så slipper du problemer med at utenlandske gassflasker ikke kan kobles til vogna. I Europa finnes det 300 forskjellige tilkoblingssystemer, og man bruker selvsagt mer gass ved vintercamping. Velger man å medbringe en ekstra gassflaske eller to, reduseres nyttelasten tilsvarende.
  • 7. Ta med en stor spade. Ikke bare er den nyttig hvis du har kjørt deg fast: Den kan også brukes til å bygge en levegg av snø rundt campingvogna.
  • 8. Nyt ferien! Mange vintercampingplasser tilbyr både velvære og underholdning. Lite slår en tur i badstue etterfulgt av et snøbad
  • 9. Om dere reiser med barn: Pakk rikelig med luer, votter og parkdresser. Selv om mange vintercampingplasser har tørkefasiliteter, er det lurt å ha med to sett yttertøy. Våte votter skal ikke sette noen stopper for lek i snøen!
  • 10. Husk leker. Spade og kjelke til utelek, og brettspill til familiekos om kvelden. En kjelke er dessuten et praktisk transportmiddel for f.eks. tunge gassflasker.

Les mer her

Tips#5: Oppvarming

NO Tip Wintercamping 1

For at vintercampingen skal bli hyggelig, er det viktig å ha nok gass. Er det riktig kaldt, og varmeanlegget kjører konstant, bruker man fort opp en gassflaske på to-tre dager. På mange vintercampingplasser kan man koble direkte til gassledningene der, men om man skal være på veien i flere dager, er det en god idé å kjøpe inn et par reserveflasker. Vær oppmerksom på at butangass ikke kan brukes ved minusgrader, siden gassen blir flytende. Propan er derimot gass helt ned til 40 minusgrader.

Om du skal vintercampe på kontinentet: Vær oppmerksom på at vi i Europa ikke har en felles gasstilkobling. En gassflaske kjøpt i utlandet kan kanskje ikke brukes i din vogn/autocamper. Vær forberedt og kjøp med et adaptersett før du reiser hjemmefra. Av sikkerhetsmessige årsaker anbefaler Dethleffs at du kun bruker autoriserte steder når du fyller gassflaskene.

Les mer om å holde varmen i din Dethleffs her

Tips #4: Lufting = godt inneklima

NO Tip Wintercamping 4

Det er deilig å komme inn i campingvogna og skru opp varmen etter en tur ut i kulden. Men ikke glem å lufte! Oppvarming og utlufting er ikke motsetninger, slik man kanskje skulle tro. Det gjelder bare å vite hva man gjør.

Lufting er faktisk særlig viktig om vinteren. Derfor anbefaler Dethleffs, at man lar alle vinduer stå åpne et par minutter om dagen. Slik unngår man fukt. Klær og støvler skal ikke tørkes inne i vogna, siden de avgir mye fukt. Heldigvis finnes det ofte tørkefasiliteter på vintercampingplassene. Alternativet er et fortelt, som kan brukes til både oppbevaring og tørking av skitøy osv. Pass også på at varmeanleggets lufttilførsel ikke snør igjen.

Les mer om inneklimaet i din Dethleffs her

Tips #3: Den beste campingplassen

NO Tip Wintercamping 3

Vintercamping – hva er vel bedre enn en plass med flott utsikt og skiløypa like i nærheten? Vi har et par tips til hvordan du kan finne en plass som sikrer at campingferien blir en suksess - og da snakker vi ikke bare om utsikten. Riktig plassering av campingvogna eller autocamperen spiller stor rolle ved vintercamping. Et isfritt og om mulig snøfritt sted er å foretrekke, ellers risikerer du at ditt mobile hjem står ustøtt og i verste fall velter. HUSK også:

  • Å legg plater under støttebeina, slik at de ikke synker ned.
  • Å legge utendørskablene trygt, slik at de ikke fryser fast eller skades f.eks. når campingplassen måkes.

Spesifikke råd til henholdsvis campingvogn og autocamper finner du her

Tips #2: Hvordan velger man riktige vinterdekk?

NO Tip Wintercamping 2

Piggdekk kan bare brukes fra og med 1. november og til og med første søndag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark kan piggdekk kun brukes fra 16.oktober til 30. april. Piggfrie vinterdekk kan brukes utenom "sesongen". Det stilles samme krav til mønsterdybde på campingvognas dekk som på bilens. Dethleffs anbefaler å velge vinterdekk fra et kjent merke, og å være oppmerksom på at mønsterdybden ikke må slites ned til mindre enn 3 mm. Husk å skifte dekk i god tid - for din egen og andres sikkerhet.

Finn flere gode råd og triks til vintercamping her:

Tips #1: Godkjente vinterdekk!

NO Tip Wintercamping 1

Hva er egentlig lovpålagt? Er det strengere krav, om man kjører med campingvogn? Hvor slitte kan dekkene være, før du må kjøpe nye? Les mer om reglene for vinterdekk hos Statens Vegvesen

www.vegvesen.no

Velkommen til vinterspesialisten!

Dethleffs har holdt til i Allgäu siden 1931. Området er også et populært reisemål med lange vintre og mye snø. Det er én av grunnene til, at Dethleffs er en ekte vinterekspert.

Både for produksjon av campingvogner og bobiler bruker Dethleffs en sofistikert design og innovativ teknologi, som er basert på vår over 89 års erfaring innen for bygging av fritidskjøretøyer. Utmerkede isolerte vegger, materialer som puster og god ventilasjon sikrer et utmerket inneklima.

Her på siden vil vi fortelle deg, hvordan drømmen din om vintercamping går i oppfyllelse, gi deg nyttig informasjon, tips og triks for vintercamping.

lær mer