Menue
exclusiv 760er wintershooting danielzangerl23

Vinterteknologi

Våre varmesystemer - Effektiv med høy ytelse

Vannbåren varme
Den vannbårne varmen er konstruert slik at den arbeider saktere enn luftbåren varme. Fordelen er at varmen avgis jevnere. Konvektorene avgir også varme til møblene og sideveggene. Det får varmen til å reflekteres slik at inneklimaet blir like behagelig som hjemme. I og med at varmen arbeider helt uten vifte, virvler den ikke opp støv eller pollen og er ideell for allergikere. I tillegg er den utstyrt med en automatisk tømmeventil og avstengningsventil for soverommet. Varmen kan betjenes med smarttelefonen (ekstrautstyr).

Luftbåren varme

Combi 6 luftbåren varme har 50% høyere varmeeffekt enn det svakere Combi 4-varmeapparatet. Derfor monterer vi alltid minst et Combi 6-varmeapparat som standard i alle Dethleffs bobiler. Den luftbårne varmen kombinerer to funksjoner i én og samme enhet: oppvarming og varmtvann. Det ekstra lette og kompakte Combi-varmeapparatet sørger for behagelige temperaturer i bobilene våre. Varmeapparatet er utstyrt med en ti-liters vanntank i rustfritt stål. Varmeapparatet varmer også opp tanken om vinteren. Ståltanken er asymmetrisk, noe som gir jevnere og raskere oppvarming. Om sommeren kan du velge å bare varme opp vannet uten å varme opp bodelen. I tillegg har den luftbårne varmen vår også svært lavt energiforbruk.

Høydepunkter ved lave temperaturer*

  • Vannbåren**- eller luftbåren varme
  • God ventilasjon og materialer med høy pusteevne
  • Sovedelen kan skilles fra varmekretsløpet for maksimal komfort.


* Inngår tildels i vinter-komfortpakkene (ekstrautstyr).
** Vannbåren varme er ekstrautstyr.

Dethleffs Lifetime-teknologi - Rustet for allslags vær

Logos Lifetime

Allgäu er kjent for harde vintre – og vi har følt dem på kroppen siden 1931. Når vi utvikler kjøretøyene våre, passer vi alltid ekstra godt på at alle områder som førerhus, inngangsparti, garasjer, dobbeltgulv og selvsagt hele bodelen inkludert badet alltid kan varmes opp. Vi har tradisjon for å bygge ekstremt robuste og vinteregnede bobiler. Derfor tåler Lifetime-Plus-konstruksjonen både salt og snø helt utmerket:

  • Vegger, tak og gulv er helt uten kuldebroer og innlegg av trematerialer. Isteden sørger stabile avstivere i polyuretan for høy vridningsstivhet.
  • Sterke GFK-plater (glassfiberforsterkede plastplater) i tak og undergulv beskytter mot utvendige skader fra hagl, steinsprut saltvann og lignende.
  • Et ekstra tykt lag av høykomprimert, hydrofobisk (vannavvisende) XPS-skum sørger for utmerkede isolasjonsverdier
  • Trekledningen på innsiden av bodelen er fuktighetsutjevende og lyddempende (sidevegger/tak: 3 mm; gulv: 6 mm)
Lifetime Winterspezial NO