Menue
eye trendA for norway
Kampanjemodell 2020
NO Teaser ehome coco
Verdens første e-campingvogn
Gode tips til turen
Gode tips til turen
cjoycgo 2020JPG
To nye planløsninger for alle som elsker kompakte reisecampingvogner
Norgesferie 800x434px
Din forhandler hjelper dig på norgesferie i år
Alle News 2
Vis alle news

Nye Nomad – en klassiker på en helt ny måte

Utenfra kan man bare så vidt ane hvor omfattende fornyelsen av den populære Dethleffs-modellserien er. Campingvognen har fått beholde den velprøvde formen, men den nye deisgn-baklykteholderen med integrerte lykter, pyntelistene i krom på sidene og rangeringshåndtakene i kromdesign hinter om at Nomad har gjennomgått en forvandling i det nye modellåret. Den som tar en titt på innsiden, ser det med én gang: Her er ingenting ved det gamle, og Nomad har fått en helt ny fremtoning. Utseendet er harmonisk og elegant, uten at det kan settes i båser som «tradisjonelt» eller «konservativt». I nye Nomad er klassisk skjønnhet kombinert med praktiske løsninger og moderne design på en perfekt måte. «Mens modellserien Camper først og fremst er bygget for familier med barn, er nye Nomad beregnet på aktive par midt i livet», forklarer Benjamin Schaden, Dethleffs forretningsområdesjef for campingvogner. «Femti er det nye tretti, og når barna er mer selvstendige eller ute av redet, er foreldrene aktive par i sin beste alder, klare for å nyte den nyvunne fritiden. De vil omgi seg med friske, lyse farger, harmoniske nyanser, moderne former og en tiltalende, tidløs design. Nye Nomad kan by på alt dette. Selv om innredningen er moderne, sørger det individuelle preget for at interiøret fortsatt faller i smak om ti år», slår Schaden fast. 

Nomad fås i tolv ulike planløsninger, og to av dem er nyheter i Dethleffs modellprogram. Den fornyede serien har et stort utvalg av dobbelt- og enkeltsenger med gjennomtenkte løsninger som er spesielt tilpasset par som reiser alene. Hvis det kommer besøk, eller barna blir med på turen, er det lett å ordne ekstra soveplasser. Det finnes også tre romslige planløsninger med barnesenger. 

Lengdene på konstruksjonen med de ulike planløsningene strekker seg fra 550 cm og helt opp til 805 cm. Alt fra kompakte reisecampingvogner til flergenerasjons campingvogner med tandemaksel er mulig. Avhengig av modell varierer bredden på campingvognen mellom 230 og 250 cm. Nomad har omfattende standardutstyr som for eksempel stabilisator, selvjusterende bremser, varmtvannsforsyning, GFK-tak, indirekte interiørbelysning, stort kjøleskap, inngangsdør med vindu og klimaregulerende, 7-soners madrasser. 

Interiør med det lille ekstra – høydepunkter i nye Nomad 

Dethleffs utviklere gjorde seg ekstra flid med interiørdesignen og kjøkkenet da de fornyet Nomad. Interiøret i Nomad er en harmonisk kombinasjon av lyse, nøttebrune møbelfronter, grå-beige høyglansede overskapdører og gulv i stilig steindesign. Det moderne, men koselige utseendet fremheves av stemningsfull, indirekte belysning. Det er mulig å velge mellom tre passende stoffkombinasjoner i ulike gråtoner, til dels med påsydde puter av kunstskinn. Alle stoffene er valgt for at de skal kunne kombineres med alle fargene. Det betyr at eieren kan bruke fargede puter til å skape flotte fargekontraster. Den tverrgående strukturen i tredekoren Noce Nagano gir interiøret en sjenerøs romfølelse. 

Kjøkkenet i Nomad har alt det en camper kan ønske seg. Gassblussenheten er av høy kvalitet og helt ny. Den har en tilpasset oppvaskkum med multifunksjonsdeksel. Bakveggen i kjøkkenet er ikke bare utstyrt med vindu og en rullegardin av høy kvalitet. Den har også belysning, akkurat som fronten på benkeplaten. Store skuffer, et uttrekksskap og et stort kjøleskap er med på å gjøre gourmet-avdelingen ekstra praktisk. 

Nye planløsninger 

Ni av de tolv planløsningene er velkjente klassikere fra Dethleffs modellprogram. Men det finnes også to nye planløsninger som konstruktørene hos Dethleffs er ekstra stolte av. Den første er en planløsning med dobbeltseng, Nomad 490 BLF, med et langsgående bad plassert ved siden av grand lit-sengen og en åpen vask bakerst i campingvognen. Høydepunktet i denne planløsningen er at dette er den første Dethleffs-modellen med bredde på 230 cm og lengde på 590 cm som leveres med kjøkken i front. Plasseringen i fronten gir kjøkkenet en åpen løsning og masser av plass til oppbevaring og bevegelse. Vinduet i takområdet foran i kjøkkenet er standardutstyr og gjør arbeidsområdet lyst og trivelig. Badet leveres også med vindu som standardutstyr. Takket være skjenken som er plassert ved siden av inngangen og sittegruppen i midten er siktlinjen helt fri når man kommer inn. Det gir en enestående romfølelse. Det bakre området med soverom og bad kan skilles fra den fremre delen med en dør, noe som gir gode muligheter for litt privatliv. 

Nomad 490 EST er en planløsning med enkeltsenger. Den har også en total lengde på 729 cm. Den briljerer med et stort bad bak, med vindu og mange oppbevaringsrom. Badet går over hele bredden på 230 cm. Enkeltsengene er over 2 m lange slik at også store voksne kan strekke seg helt ut. I denne planløsningen ligger tyngdepunktet på sovekomfort og bad. Badet har en størrelse og inndeling som gjør det til et lite velværeparadis.