Menue
eye trendA for norway
Kampanjemodell 2020
Gode tips til turen
Gode tips til turen
Teaser Dethleffs Webshop
Welcome to the new Dethleffs Webshop
cjoycgo 2020JPG
To nye planløsninger for alle som elsker kompakte reisecampingvogner
Norgesferie 800x434px
Din forhandler hjelper dig på norgesferie i år
Alle News 2
Vis alle news

Gode tips til turen

Nå nærmer vi oss ferie. En campingferie starter idet man triller ut av innkjørselen, så ikke glem å pakke nok underholdning for å skape god stemning på kjøreturen. Denne uka gir vi dere gode tips til turen:

  • Uten mat og drikke duger helten ikke. Husk å supplere godteriet med gulrøtter, frukt og nøtter. Fyll vannflaskene halvfulle med vann og legg dem i fryseren. Fyll resten av flaska før avreise, så har dere kaldt, friskt vann til bilturen.
  • Ta pauser. For oss voksne føles det kanskje godt å tilbakelegge så mange kilometer som mulig, men for ungene er det neppe noen seier å sitte stille i 100 km ... Avtal gjerne på forhånd hvor ofte dere skal ta pause.
  • Vær forberedt: Lag spillelister, ta med filmer, last ned lydbøker. Og glem for all del ikke hodetelefonene. Det kan være lurt å lage en plan for når man kan sitte på telefonen eller nettbrettet og når dere skal være sammen
  • Leker og spill holder lydvolumet i baksetet nede. Hold utkikk etter biler av ulike merker, nasjonaliteter, farger, ting i landskapet. Lek 20 spørsmål, og la svaret være dyr eller ting dere ser på veien.
  • I bilen - og på badet - kan man synge uten å plage noen. Det er ferie, så slipp deg løs og syng av full hals - det synes ungene er kjempemoro!
  • Kø-beredskap: Forbered dere mentalt på at det kan bli kø . Ikke glem nok mat, snacks, leker og underholdning
  • La hele familien følge med på kartet. Sørg for å inkludere barna. Det er ikke like kjedelig å sitte i baksetet når man vet hvor man skal og hvor langt det er dit .
  • Fordel oppgavene. La alle - store som små - ha sitt eget ansvarsområde. Den minste kan være sjef for snacksbeholdningen, mens rollene som kartleser, sjåfør og søppelsjef kan tilfalle de litt eldre i reisefølget .
  • Sørg for at apper til nettbrett og smarttelefon er oppdatert innen avreise. Tenåringen vet kanskje hvilke apper som kan underholde familien på bilturen ?