Menue
eye trendA for norway
Kampanjemodell 2020
NO Teaser ehome coco
Verdens første e-campingvogn
Produktion Dethleffs
Dethleffs starter produksjonen på nytt
cjoycgo 2020JPG
To nye planløsninger for alle som elsker kompakte reisecampingvogner
Norgesferie 800x434px
Din forhandler hjelper dig på norgesferie i år
Alle News 2
Vis alle news

Generation Scandinavia-familien blir større

I fjor lanserte Dethleffs bokstavelig talt en ny generasjon campingvogner med Generation og Generation Scandinavia, som er konstruert for vintercamping. Spesial-modellseriene imponerer ikke bare med et sprekt utseende og omfattende standardutstyr, men også med planløsninger som ikke har fantes i Dethleffs modellprogram tidligere. Generation Scandinavia med modeller som er utformet for vintercamping, får to nye, uvanlige familiemedlemmer i modellår 2020. Det som gjør dem uvanlige, er at også disse planløsningene skiller seg fra Dethleffs velkjente program. Men Generation Scandinavia er allerede i utgangspunktet noe for seg selv, med en helt egen interiørdesign og vintervennlig standardutstyr. Det betyr at de to nye planløsningene 595 RK og 655 RE bare understreker særpreget til denne vinterfavoritten. Den ene er spesielt utformet for familier som elsker å være sammen, den andre for par som vil ha masse plass å slappe av og utfolde seg på, også når de er på ferie. Begge planløsningene briljerer med en nesten 360-graders panorama-lounge foran med plass til hele familien og mange gjester.

De nye planløsningene

Generation Scandinavia 595 RK er en uvanlig familiecampingvogn, for her sover hele familien i samme rom. Bak er det en bred grand lit-seng og køyesenger til barna, noe som gir en familie på fire masser av plass til å kose seg og sove på. På den ene siden av familie-soveområdet er det et baderom og et stort klesskap, og på den andre siden er det et romslig kjøkken med en praktisk kombinasjon av gassbluss og stekeovn. Ekstra oppbevaringsrom er det masser av under dobbeltsengen og i de mange overskapene. Fronten briljerer med en enorm lounge på nesten 360 grader. Her har familien mer enn nok plass til spillekvelder eller besøk som også kan overnatte. I likhet med alle Generation Scandinavia-modellene er 595 RK 250 cm bred. Konstruksjonslenden på den enakslede modellen er 675 cm. Den teknisk tillatte totalvekten er på 2 tonn.

Generation Scandinavia 655 RE ligner en stor leilighet på hjul og er beregnet på par. Også her er panorama-loungen hjertet i campingvognen. Takket være det tilknyttede, romslige kjøkkenet og en lav skjenk like ved siden av inngangen er siktlinjen innover i campingvognen helt fri. Det gir en enestående romfølelse. Kjøkkenet er atskilt fra loungen visuelt ved hjelp av et design-møblement. Soverommet er plassert bakerst og har to enkeltsenger, hvorav den ene er hele 215 cm lang. I likhet med i 595 RK kan soverommet skilles fra bodelen. Generation Scandinavia 655 RE har tandemaksel og en konstruksjonslengde 735 cm. Den teknisk tillatte totalvekten er på 2,5 t.

Fordeler med modellene Generation og Generation Scandinavia

Alle Generation-modeller har omfattende standardutstyr. Det betyr både at campingvognene leveres nøkkelferdige, og at de har en prisfordel i forhold til sammenlignbare standardmodeller. Standardutstyret omfatter blant annet en 70 cm bred dør med Coupé-innstigning og indirekte, behagelig stemningslys. Utvendig er vognen kledd i hvite, glatte plater med egen designdekor som passer til interiøret. Men det er ikke bare standardutstyret som gjør Generation til noe for seg selv. Designen er også i en klasse for seg. Dethleffs designere gikk utenom de aktuelle modellseriene og fant egne løsninger for Generation. Møblene har fått et enestående utseende der overskapsfrontene har en helt ny design. Resultatet er en campingvogn med moderne løsninger og et annet interiør enn i de tidligere modellene.

Interiør og eksteriør

Interiøret kan fås i to designvarianter, én møbeldekor med tilhørende bomiljø til Generation og én til Generation Scandinavia med vinterkomfortutstyr. Møblene har samme konstruksjon i de to variantene, og det mest iøynefallende særtrekket er at overskapene smalner nedover. Denne konstruksjonen får interiøret til å virke romsligere uten at det går nevneverdig på bekostning av oppbevaringsrommet. I motsetning til Scandinavia-varianten er det nesten ikke brukt tredekor i Generation. Overskapsfrontene er i moderne farger som spenner fra lys grå til mørk antrasitt. Setetrekkene er i moderne brunt med et avtakbart, grått dekorasjonselement.

Generation Scandinavia, som er utformet og utstyrt for de kaldere delene av Europa, har lyse, varme tretoner som brytes av kromelementer i overskapene. Den leveres med setetrekk i antrasitt med lys grå kant.

Den utvendige designen på alle Generation-modellene passer perfekt inn i Dethleffs modellprogram. Den overbeviser med en moderne design-baklykteholder med integrerte lykter og tiltalende klebedekor. Utstyret omfatter blant annet glatte, hvite plater utvendig, alufelger, dragdeksel, rangeringshandtak i kromdesign og en sveivbetjent Midi-Heki i tillegg til Coupé-innstigningen, den 70 cm brede inngangsdøren og den indirekte stemningsbelysningen som er nevnt ovenfor. Dessuten er Generation-modellene utstyrt med et Combi-4-varmeapparat. På de fem planløsningene i Generation Scandinavia ble det i første rekke satset på vinteregenskaper. Derfor leveres de som standard med vannbåren varme og vannbåren gulvoppvarming, oppvarmede og isolerte avløpsledninger og XPS-isolering. Det betyr at de passer perfekt til alle årstider og alle regioner.

Planløsninger

Generation leveres med fem ulike planløsninger. Alle er 230 cm brede med en påbyggslengde fra 570 til 630 cm. Den teknisk tillatte totalvekten er på 1 800 kg. Alle de fem planløsningene som hører til Generation Scandinavia, er 250 cm brede og har en påbyggslengde fra 650 til 765 cm. Det gir nok av plass til hele familien, også når det er kaldt ute. Den teknisk tillatte totalvekten er 2 t for den minste modellen og 2,5 t for de større modellene.

Felles for alle planløsningene er at de er helt nye i Dethleffs modellprogram. På noen løsninger er lengden annerledes, og på andre er det inndelingen som er ny. Og dette er bare én av grunnene til at hele Generation og Generation Scandinavia-serien er noe for seg selv. Dethleffs fokuserer på få planløsninger, og alle modellene tilbys bare i de beskrevne utstyrsvariantene og designløsningene. Det betyr at spesialserien med nøkkelferdig standardutstyr kan leveres til en svært attraktiv pris.