Menue
Teaser Trend NO
Kampanjemodell 2021
DET-20-0011 Reiselust-Praemie Header 414x182 NO  1
Sikre deg Dethleffs Go' camping-bonus
Teaser Dethleffs Beduin Scandinavia
Ikonisk comeback: Beduin Scandinavia
esprit-teaser-small-side
Den nye Esprit: Smakfull reise på høyt nivå
Teaser Dethleffs Just 90
All you need is Just
Alle News 2
Vis alle news

Dethleffs starter produksjonen på nytt

Hos den tyske campingvogn- og bobilprodusenten Dethleffs i sørtyske Isny, vil produksjonen starte på nytt 14. april - tiden uten produksjonen er fullt utnyttet med innføring av nye hygienetiltak i alle avdelinger samt online-kurs for alle ansatte for å sikre deres helse og best mulig oppstart.

På grunn av koronarelaterte avbrudd i forsyningskjeden, så Dethleffs behovet for å legge ned kjøretøyproduksjon fra 25. mars til og med påskedag. Den 14. april vil produksjonen i Isny starte på nytt under strenge hygieneforskrifter og etter onlineopplæring av alle ansatte i de nye hygiene-reglene. "Et team på 16 personer, støttet av et tysk hygieneinstitutt, utnyttet tiden uten produksjon og implementerte en rekke forholdsregler i alle avdelinger," kunngjorde administrerende direktør ved Dethleffs, Alexander Leopold.

"Vi er veldig heldige, ettersom vi hittil har blitt skånet for koronatilfelle blant våre ansatte, og det er grunnen til at vi fortsetter å prioritere alle handlinger som kan holde smittefare så lav som mulig." Derfor er det nå på alle stasjoner i produksjonen, der flere møtes, f.eks. ved urene, limt blått fotavtrykk på gulvet med intervaller på 1,5 m. Også morgenmøtene, der teamlederne før produksjonsstart gjennomgår arbeidsprosessene med teamet sitt, kan opprettholdes, da fasilitetene også har fått avstandsetiketter på gulvet. "Mest sannsynlig vil vi ha nok ansiktsmasker for hele arbeidsstyrken fra 14. april," fortsetter Alexander Leopold. "Her har vi fått god hjelp fra tekstilleverandørene våre som ellers produserer gardiner eller andre stoffer til kjøretøyene våre."

Andre sikringstiltak inkluderer håndvaske- og desinfeksjonsmuligheter ved alle innganger, begrenset og strengt kontrollert tilgang til selskapets lokaler, så langt det er mulig ingen forretningsreiser, hjemmekontor for administrativt personale, videokonferanser i stedet for fysiske møter og endring av kontorarbeidsplasser for å gi større avstand mellom bordene. I de administrative avdelingene bytter ansatte mellom hjemmearbeidsdager og kontordager, slik at det aldri er for mange ansatte på et kontor og minimerer dermed smittefaren. Det er også nye regler for møter: "Vi har redusert sitteplasser i møterommene, slik at minimumsavstanden fremdeles kan opprettholdes ved maksimal belegg," forklarer Alexander Leopold. ”For å være på den sikre siden, måtte vi stenge noen få møterom, da de ikke kunne leve opp til de strenge hygienereglene. På hvert møterom har vi hengt opp detaljerte skilt med instruksjoner om antall tillatte personer og hygienereglene. ”

Også for produksjonen utformet Dethleffs 16-personers hygieneteam 32 forskjellige skilt med bilder og tekst på forskjellige språk, ettersom Dethleffs totalt har 33 nasjonaliteter. Illustrasjonene spenner fra drift av lastekraner til kjøring med gaffeltrucker, håndtering av "batteristasjoner", verktøy eller hørselvern for riktig bruk av tidsregistrering og lysbrytere. Dethleffs har funnet opp noe spesielt for sistnevnte som heter "Coroni". Denne nyttige, multifunksjonelle håndholdte enheten er en slags sveitsisk lommekniv som er frest i kryssfiner for å åpne eller lukke kraner, vinduer og dører, og mikrobølgeovner og tastaturer kan betjenes uten fysisk kontakt. Et slikt "hygieneverktøy" er tilgjengelig for alle ansatte.

Kantinen og utstillingssenteret forblir imidlertid stengt inntil videre. ”Vi ser etter en alternativ løsning for kantinen. Siden besøkende utenfra kommer til utstillingssenteret, og for nær kontakt lett kan oppstå ved intern inspeksjon av et kjøretøy, vil vi la det være stengt, ”forklarer Alexander Leopold om beslutningen. "Så snart et besøk er mulig igjen, vil vi selvfølgelig informere dere."