Menue

Sikkerhet

Din sikkehet, vår ekspertise.

Reis uten risiko. Nyt uten grenser.

Når det kommer til sikkerhet, trenger vi ikke inngå kompromisser. Hver Dethleffs kjøretøy er produsert på vår fabrikk i Isny i Sør-Tyskland Allgäu med de høyeste kvalitetsstandarder. Til Dethleffs sikkerhetsutstyr hører i de fleste kjøretøy livreddende systemer som ESP i bobiler og Sikkerhetspakke i campingvogner. Omfattende kvalitetskontroll garanterer videre at du har de beste forutsetninger for ubegrenset kjøreglede.

Professionel sikkerhet i din campingvogn

Kravene for best mulig sikkerhet har førsteprioritet for Dethleffs. Derfor er campingvognerne i Capmer- og Komfort-klassen som noe nytt utstyret med AL-KO ATC anti-slingresystem. ATC sjekker kontinuerlig campingvognens kjøring. Selv den minste sidebevegelse spores. Således blir slingringen forhindret ved en umiddelbar skånsom bremsing.

Tekniske sikkerhets-innovasjoner

AL-KO Trailer Control hindrer at campingvognen slingrer

Merke-understell fra AL-KO

Anti-slinger clutch

Påløpsbremse

Fullt opplyst bak

Skjermbilde fra ryggekameraet

Skjermbilde fra sidekameraet

Innovativt kamerasystem

Merkedekk av høy kvalitet

"Sikkerhetspakke" fra Dethleffs

Støtdempere

Ranger uten hjelp fra andre med Truma Mover XT

Reis avslappet - med sikkerhet ombord

Professionel sikkerhed i din autocamper/bobil

Med en bobil fra Dethleffs er du alltid sikker og svært godt beskyttet på veien!


Garantist for avslappet reise: ESP(elektronisk  stabilitetskontroll)
ESP betraktes nå som et selvfølgelig sikkerhetssystem på bilområdet. Fagtidsskrifter som f.eks. tyske promonil krever høylytt ESP som standardutstyr i bobiler. Dette systemet, som i noen situasjoner kan redde liv, er standard i de fleste  modellene til Dethleffs.

ESP* (elektronisk stabilitetskontroll) – holder kontroll på retningen til bilen og bevegelsene til hjulene. Ved behov, altså særlig i farlige kjøresituasjoner reagerer systemet, bremser enkelthjul eller senker bilens hastighet ved å redusere effekten. På denne måten holdes bilen sikkert i kjørefeltet.

(* ESP ved GLOBE4 T 7151-4, MAGIC EDITION T 7151-4, ESPRIT T/I 7150 og ESPRIT COMFORT T/I 7150-2 modellene kun muligt med  ekstrautstyr Maxi-chassis)

Men i tillegg har siste generasjon av ESP flere viktige kjøreassistentsystemer:

  •  ASR (Anti Slip Regulation) – for å unngå at hjulene spinner ved en bakkestart
  • Hill Holder – hindrer at bilen ruller bakover ved en bakkestart
  • HBA (Hydraulic Brake Assistance) – Hjelp ved nødbremsing. Systemet gjenkjenner nødbremsing und forsterker trykket på pedalen hvis nødvendig.
  • Roll-over mitigation – Reduserer pendelbevegelser og forbedrer stabiliteten også i svinger.

NYTT: Hill Descent Control – Hjelper å holde ønsket hastighet (inntil maks. 30 km/t) i bratte nedoverbakker, uten stadig å bremse. Føreren kan konsentrere seg hundre prosent på å styre (aktiveres med en tast på instrumentpanelet).

Øvrig standardutstyr på Dethleffs bobiler: Bredsporet, lavt understell (Fiat eller AL-KO), som får bobilen til å ligge tydelig lavere på veien. For eksempel er sporvidden på et Fiat understell som Dethleffs bruker, 190 mm bredere enn på en standard Ducato (gjelder ikke for de smale Globebus-modellene).

Dethleffs bobiler viser veien når det gjelder spenstige og sikre kjøreegenskaper. Dette bekreftes av en artikkel i det tyske tidskriftet Autobild Reisemobile. I nr. 1/2014 vurderes for eksempel Dethleffs Globe4: ”Globe4 er den mest dynamiske i vår sammenligning: stram fjæring, stabilt leie uten at karosseriet heller for sterkt til siden i svinger og unnamanøvre.”